Vilka toppenveckor och ”toppenbrudar”!
9 oktober, 2017
0

Hej på er!

På toppbilden till detta inlägg ser ni Louise (högst upp), Maja, mig, Lovisa samt Moa på Ottfjällets topp från lägret i Vålådalen. Foto: Joakim Persson (Skidgym).

Vålådalen

Under vecka 38 var jag på läger med skidgymnasiet i Vålådalen. Vi åkte på måndag morgon och kom tillbaka till Sollefteå på fredag eftermiddag. Det blev fem dagar med mycket träning och många roliga pass. Vi hann bland annat med ett impulspass, ett skate race, ett distanspass upp till Ottfjället, Blanktjärnsrundan, skidgångsintervaller och ett distanspass efter Fjällmaraton leden (se även tidigare inlägg från Salomon 27K).

Jag och Maja på väg upp mot Ottfjället... Nä se det snöar, nä se det snöar, det var ju roligt Hurra! Foto: Louise Roslin
Jag och Maja på väg upp mot Ottfjällstoppen, där det snöade! Foto: Louise Roslin

Distanspasset på Fjällmaraton leden körde vi på torsdagen, då åkte vi buss till Ottsjön och sprang sedan tillbaka till Vålådalen. Jag och dom jag sprang med fick för oss att passet skulle bli lite för kort om vi sprang raka vägen till Vålådalen så vi bestämde oss för att springa upp på ett fjäll, men det tog lite längre tid än vad vi hade tänkt så att det slutade med att passet blev 4 timmar och en kvart istället för 3 timmar som var planerat… Men men, vi hade kul ändå.

Lovisa & Jonas, Maja & Jonathan samt jag och Adam. Foto: Filip Kyrö
Lovisa & Jonas, Maja & Jonathan samt jag och Adam. Foto: Filip Kyrö

Trots att vi hade lite otur med vädret under hela veckan så blev det ändå ett mycket lyckat läger!

Alexander, jag och Hugo vid Blanktjärnarna. Foto: Lovisa Henning
Alexander, jag och Hugo vid Blanktjärnarna. Foto: Lovisa Henning

Ledare på ÅSF-läger

Helgen vecka 39 var det så dags att åka hem till Ö-vik igen, denna gång för att vara ledare för Ångermanlands ungdomar i tävlingsklasserna 13-16 år, på ett så kallat ÅSF-läger som Hägglunds SK Ski Team var arrangörer för. Jag var ledare tillsammans med Alexander Gidlund på lördagens klassiska rullskidpass och vi höll i ett intervallpass. Det blev en mycket kul och lyckad dag för både oss ledare och ungdomarna.

Jag förbereder mig inför rullskidpasset, dags att knäppa hjälmen.. Foto: Jens Boveng
Jag förbereder mig inför rullskidpasset, dags att knäppa hjälmen.. Foto: Jens Boveng

Modo Sports Academy

På söndagen 1:a oktober, innan det var dags att åka hem till Sollefteå igen, var det så dags för att köra de styrke-, rörlighets- och spänsttester som vi juniorer och seniorer i Hägglunds SK Ski Team brukar göra på Modo Sports Academy två gånger per år för att följa upp den träningen vi gör under sommaren. Testerna gick bra för mig och jag hade förbättrat mig i alla tester sedan jag körde innan sommaren (inlägg om tidigare test). Ett roligt kvitto på att träningen verkligen ger resultat.

Explosivitet testas via jämfotahopp, på väg upp för att försöka "flyga". Foto: Jens Boveng
Explosivitet testas via jämfotahopp. Foto: Jens Boveng
Överkroppsstyrka, Chins utan "flaxande" med kropp och ben, Tobias på MSA övervakar. Foto: Jens Boveng
Test av överkroppsstyrka genom chins.  Foto: Jens Boveng

Det jag ser fram emot nu framöver är vecka 44, då har vi höstlov och jag ska tillsammans med klubben åka till Vålådalen (japp, jag skrev ju det, ett riktigt kanonställe för träning) på snöläger så det ska bli riktigt kul!!

 

Ha det bra tills vi hörs!

 

Share the post!

Lämna ett svar