”Vårbylördag” och glädje på ”hemmaplan” (i Degersjön..)!!
27 februari, 2017
0

Hej !

Lördagen den 25:e februari var det återigen dax för skidtävling i  Husum och Degersjön. Den här gången var det Vårby IK som var arrangörer, då snön inte räckte till på deras hemmaspår i Domsjö så valde de att låna skidstadion i Degersjön, vilket blev en riktig höjdare!

 

Vårbyruschen

Lördagen bestod utav två tävlingar och den första tävlingen var Vårbyruschen, en tekniksprint i fri stil. Banan innehöll slalomportar, 360 graders kurvor och en backport.

Start i Vårbyruschen (så långt går det bra.. :) ). Foto: Jens Boveng
Start i Vårbyruschen (så långt går det bra.. 🙂 ). Foto: Jens Boveng

Mitt lopp började bra och jag hade bra fart fram tills att slalombanan började, där lyckades jag på något sätt fastna i en utav slalompinnarna vilket gjorde att jag tappade en del sekunder när jag var tvungen att stanna helt och börja backa för att komma lös. När jag tillslut kom lös så kom jag inte riktigt in i åkningen igen och jag kände mig lite stressad. Jag slutade på en 2:a plats i sprinten i klassen damer 17-20, det är jag ändå ganska nöjd med då jag trodde att det skulle bli längre bak på grund av att det strulade.

Slalom och backport var det visst, inte slalom och stoppsladd med fikapaus.. Foto: Jens Boveng
Slalom och backport var det visst, inte slalom och stoppsladd med fikapaus.. Foto: Jens Boveng

Vårbystafetten

Senare på eftermiddagen var det dags för den andra tävlingen, Vårbystafetten, där man tävlade i par och var och en körde två sträckor var som var cirka 1,5 kilometer. Jag tävlade tillsammans med en ett år yngre klubbkompis, en tjej som heter Emma Lundell. Jag och Emma tävlade i klassen damer 17-20 och vi tävlade emot fyra andra lag, där alla tjejer förutom en var minst ett år äldre än Emma och där alla lag hade minst en tjej som var äldre än mig.

Snart "smäller det", Hulda Forsberg, jag och Simon Åstot (IFK Umeå) är beredd! Foto: Jens Boveng
Snart ”smäller det”, Hulda Forsberg, jag och Simon Åstot (IFK Umeå) är beredd! Foto: Jens Boveng

Efter att alla fyra sträckor var körda så visade det sig att jag och Emma fungerade riktigt bra som ett stafettlag och vi slutade på en finfin andraplats bara fyra sekunder efter segrande klubbkompis lag, bestående av Hulda och Elsa Forsberg.  Detta innebär att Hägglunds SK Ski Team lyckades knipa både distriktsmästerskaps guldet och silvret i klassen, vilket får en stor tumme upp! ?

Jag vill här i slutet passa på att tacka Vårby IK för en fin tävlingsdag i Degersjön, men främst vill jag tacka dig Emma för att du ville åka stafett med mig, det var verkligen jättekul!

Emma och jag värmer upp samt tränar växlingar. Foto: Jens Boveng
Emma och jag värmer upp samt tränar växlingar. Foto: Jens Boveng

Share the post!

Lämna ett svar