Triss i tävling och läger i Vålådalen!
6 augusti, 2017
0

Hej igen!

Då var det dags för lite uppdatering av bloggen igen, senast handlade det om fjäll, tester samt en kommande fjällresa till Vålådalen och fjällmaraton tävlingen Salomon 27K, nu är besöket i Vålådalen samt lite till avverkat och därmed, uppdatering!

Höga Kusten Kvartsmarathon

Lördag 5:e augusti vad det dags för besök i Nordingrå och Höga Kusten Marathon. Jag valde att springa ”kvartsmaran”, ett lopp på asfaltsväg och grusväg som mäter lite drygt 10,5 kilometer.

Starten av kvartsmarathon i Höga Kusten Marathon 2017. Foto: Jens Boveng
Starten av kvartsmarathon i Höga Kusten Marathon 2017. Foto: Jens Boveng

Jag tycker att loppet gick bra och det var väldigt kul att springa eftersom att det var mitt första lopp i år som jag har kunnat springa på utför utan att få mjälthugg. Jag sprang på 49 minuter och slutade på en åttonde plats av alla 70 damer (resultatlista). Jag vill även passa på att gratulera Alexander och Hugo som tävlade tillsammans i Höga Kusten Multi och slutade på en finfin andraplats, grattis!

 

Vålådalen och Salomon 27K

I det här inlägget vill jag även passa på att skriva lite om våran resa som vi gjorde till Vålådalen för att bland annat springa fjälloppet Salomon 27K, som jag även skrev om i slutet av förra inlägget. Jag åkte tillsammans med min familj, Alexander och hans pappa Jan till Vålådalen på torsdag morgon och vi kom fram på eftermiddagen. Strax efter att vi kom fram så bytte vi om och drog ut på ett lugnt och kort löppass till Nulltjärn.

Fredag 28:e juli

På fredag hade vi en lugn dag, på förmiddag så körde vi ett lugnt pass på rullskidor på den fina rullskidbanan som finns i Vålådalen, därefter tog vi det bara lugnt tills att det var dags att ta bilen till Trillevallen för att hämta ut nummerlapparna inför lördagens löpartävling, Salomon 27K. Jag, Alexander och Jan skulle alla springa Salomon 27K medans pappa och mina två bröder Viktor och Viking skulle springa Välliste runt (ett lopp på 13,5km). Vi som sprang Salomon 27K startade vid Ottsjön och därifrån skulle vi springa uppför (och nedför) tre fjäll, Hållfjället, Grofjället och Välliste för att sedan gå i mål i Trillevallen. Salomon 27K är ett lopp med en stigning på totalt 1150 höjdmeter. Loppet Välliste runt startade i Trillevallen och var sedan en runda där man ‘’bara’’ sprang uppför 1 fjäll och sedan gick man i mål i Trillevallen igen.

Skyltning för Salomon 27K längs fjällstigarna. Foto: Jens Boveng
Skyltning för Salomon 27K längs fjällstigarna. Foto: Jens Boveng

Lördag 29:e juli

På lördagen så blev det en tidig morgon, vi åt frukost klockan halv sju och åkte ifrån Vålådalens fjällstation mot Ottsjön vid halv åtta. När vi kom fram till Ottsjön så var det väldigt mycket folk som var där och skulle springa och alla såg ut vara förväntansfulla och laddade för det som väntade. Starten gick klockan 09.00 och den första kilometern sprang man efter en asfaltsväg för att senare vika in på en fjäll-led där en lättare stigning började (iallafall lättare än alla fjällen som vi senare sprang uppför).

Fjället tittar fram genom morgonmolnen i Ottsjön. Foto: Jens Boveng
Fjället tittar fram genom morgonmolnen i Ottsjön. Foto: Jens Boveng
Jan, Alexander och jag inför starten i Salomon 27K i Ottsjön. Foto: Jens Boveng
Jan, Alexander och jag inför starten i Salomon 27K i Ottsjön. Foto: Jens Boveng

Efter att jag hade varit ute i hela tre timmar och 20 minuter så gick jag äntligen i mål och just då så var jag väldigt trött efter alla höjdmeter, tuffa leder och alla leriga myrar. För mig så gick loppet ganska bra, jag kunde springa/gå på i en bra fart uppför men dock så fick jag mjälthugg i utförsbackarna vilket var lite tråkigt. Jag är dock ändå väldigt nöjd nu i efterhand med loppet och det var verkligen en kul sak att prova på, jag en stolt FINISHER utav Salomon 27K!

Jag och lillebror Viktor Olsson efter hans målgång i Välliste runt. Foto: Maria Olsson
Lillebror Viktor Olsson och jag efter hans målgång i Välliste runt. Foto: Maria Olsson

Söndag 30:e juli

På söndagen tog vi sovmorgon och efter frukosten så tog vi en promenad till Vålåfallet. Det var tänkt att det skulle vara en kort promenad men det var lite längre än vad vi hade trott och det slutade med att vi var ute i lite drygt tre timmar totalt.. Men jag tycker faktiskt att det var värt det med tanke på hur fint det var när man kom fram. 😉 På söndag eftermiddag så körde vi ett pass med klassiska rullskidor.

På väg mot Vålåfallet, för att komma fram måste man vada över å:n. Foto: Jens Boveng
På väg mot Vålåfallet, för att komma fram måste man vada över å:n (Mamma Maria, jag, Viktor i fronten, Alexander bakom samt Viking med ryggen mot kameran). Foto: Jens Boveng
Vålåfallet brusar! Tjusigt! Foto: Lovisa Olsson
Vålåfallet brusar! Tjusigt! Foto: Lovisa Olsson

Måndag 31:a juli

På måndagen så klev vi upp tidigt för att äta frukost och sedan ta oss ut på morgonpasset. Vi sprang uppför Ottfjället som ligger 1265 meter över havet, men vi hade dock lite otur med vädret för när vi kom upp så var det bara dimma så man såg ingenting.. På eftermiddagen körde vi återigen ett rullskidpass på rullskidbanan.

Ottfjällstoppen, Alexander, jag, Viktor och Viking. Foto: Maria Olsson
Ottfjällstoppen, Alexander, jag, vår hund Fixa, Viktor och Viking. Foto: Maria Olsson
Klassiska rullskidor i Vålådalen (jag, Viktor och Alexander). Foto: Maria Olsson
Klassiska rullskidor i Vålådalen (jag, Viktor och Alexander). Foto: Maria Olsson

Tisdag 1:a augusti

På tisdagen så tog vi ett löparpass runt den fina Blanktjärnsrundan innan vi åt lunch och åkte hemåt efter en riktigt bra ”kortvecka” i Vålådalen!

Blanktjärnarna, Viking, jag, Fixa, Alexander och Viktor. Foto: Maria Olsson
Blanktjärn, Viking, jag, Fixa, Alexander och Viktor. Foto: Maria Olsson

Broloppet i Sollefteå, 22 juli

För den uppmärksamme har ni säkert redan märkt att bloggen uppdaterats i ”omvänd ordning”, senaste händelserna först och första händelserna sist.. Innan Vålådalen och Nordingrå var jag en sväng till ”mitt andra hem” Sollefteå, detta för att deltaga i Broloppet. Tävlingen gick över 5 eller 10 km, jag valde att ställa upp i 5km loppet. Mjälthugg igen, men en bra genomkörare i träningsplanen!

Viktor, jag och Viking efter målgång i Broloppet 5km 2017. Foto: Jens Boveng
Viktor, jag och Viking efter målgång i Broloppet 5km 2017. Foto: Jens Boveng

Läger på hemmaplan med Hägglunds SK Ski Team!

Närmast väntar ett ”mini” hemmaläger” i Övik tillsammans med Hägglunds så det ska bli riktigt roligt!

 

Vi hörs!

Share the post!

Lämna ett svar