Skolan, Salomon och Sunnto håller mig igång!
30 augusti, 2016
0

Nu har skolan dragit igång!

I helgen hade vi inskolningsläger där alla på skidgymnasiet tränade och umgicks tillsammans. ”Lägret” började redan på fredag eftermiddag då vi samlades på Sollefteå Camping för att spela minigolf. Tyvärr hade vi väldigt otur med vädret och det regnade nästan hela eftermiddagen, men det var kul ändå! Efter att vi hade spelat klart alla banorna i regnet åkte vi upp till Hallstaberget tillsammans och åt middag på hotellet.

På lördag var vi uppe på Hallstaberget och rullskidbanan för träning/tävling. Första ”tävlingen” var ett staktest på 2,7 km, även idag hade vi otur med vädret, det blåste kraftigt under staktestet.. Efter staktest var det dags för ”skateracet” och då började det även att regna. ”Skateracet” var 7,4 km långt (5,4 km+2,0 km). Efter träningen/tävlingarna gick vi allihop och åt lunch tillsammans på Hotell Hallstaberget (snacka om lyx med hotellmat 2-dagar i rad 🙂 ).

På eftermiddagen var vi på skidgymnasiet och körde en femkamp som fyrorna höll i, den innehöll bland annat ”Irländsk julafton” där man snurrade runt en rullskida med ena hjulet i marken och det andra hjulet mot pannan, därefter skulle man springa och runda en hantel, göra 5 armhävningar och sedan tillbaka och växla. En annan gren var att man skulle stå så länge man kunde i så kallad ”jägarställning”, där man står med benen i 90 grader och med ryggen mot en vägg.

Jägarställning
Jägarställning, jag syns närmast kameran..

När alla grenar i femkampen var avklarade så hjälptes vi elever åt att fixa mat, som vi därefter åt på skidgymnasiet.

På söndag var det samling klockan 08:00 för avresa till Stöndar. Där sprang vi ”Stöndarturen”. Det är en 36 km lång tur där man springer halva vägen, vänder och springer samma väg tillbaka. Som tur var hade vi tur med vädret denna dag, solen sken så det blev en lyckad distansträning.

Stöndarturen
Hela gruppen inför ”Stöndarturen”, ber om ursäkt för lite ”halvmörkt” foto men kamera är inte prioritet på träningen. 🙂

På söndagskvällen möttes alla skidgymnasieelever upp och åt middag tillsammans på en restaurang.

Skolstarten och första helgen kan sammanfattas som en riktigt rolig och lyckad helg, jag ser fram emot dom kommande åren här i Sollefteå!

Share the post!

Lämna ett svar