Skidpremiär, stipendiat och tävlingspremiär!
15 november, 2017
0

Hej på er!

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om vad jag har gjort under dom senaste veckorna.

Gällö Skidtunnel, MidSweden 365

På lördag vecka 42 var jag i Gällö skidtunnel och åkte skidor med mina bröder, Elsa Eriksson och Alexander Gidlund. I tunneln finns det en 850 meters slinga som går i dom gamla militära gångarna. Slingan är mest platt men det fanns en liten knix. Jag var i tunneln under lördagen och körde 2 stycken lugna pass, det blev totalt cirka 45 varv runt i tunneln. Det var ganska segt att åka en och samma slinga 45 gånger men samtidigt var det så pass roligt att åka skidor igen så det gjorde inte så mycket.Tekniken och balansen var väldigt svajig i början men jag kom in i det ju mer jag åkte. På lördag eftermiddag / kväll åkte jag hem till Sollefteå igen. På söndag hade jag vilodag för att ladda upp inför måndagen och maxtester i Östersund.

Första passet på snö för säsongen, andningsmask för luftrören för säkerhetsskull. Foto: Jens Boveng
Första passet på snö för säsongen, andningsmask på för att skydda luftrören, onödigt att chansa tidigt på säsongen. Foto: Jens Boveng

Vålådalen och snöläger

Vecka 44 hade jag höstlov, såå skönt med en vecka fri från skola!  Jag spenderade dom första dagarna av lovet hemma i Ö-vik med familjen. På torsdag morgon åkte jag med klubben och några familjemedlemmar mot Vålådalen för ett snöläger. I Vålådalen fanns det en konstsnöslinga på cirka 3 kilometer och jag måste erkänna att det var mycket roligare att snurra runt flera varv på den slingan än den korta slingan som fanns i Gällö. Under lägret passade jag på att köra många A1 pass men jag körde även ett intervallpass för att känna på lite fart inför tävlings premiären i Bruksvallarna. På söndagen var det dax att packa ihop och åka tillbaka till Sollefteå för att återgå till skolan på måndagen.

Det skall vara kul att åka skidor, jag trivs i Vålådalen. Foto: Jens Boveng
Det skall vara kul att åka skidor, jag trivs i Vålådalen. Foto: Jens Boveng

Bruksvallsloppet – Tävlingspremiär

På torsdagen vecka 45 var det dax att packa bilen för att åka mot Bruksvallarna för den efterlängtade tävlingspremiären. På lördagen körde jag en distanstävling på 4,8 km och jag tävlade i klassen 17-20 år. Under tävlingen var det ca 15 minusgrader så det var väldigt, väldigt kallt och ovant för kroppen. Jag klarade dock av kylan och genomförde ett bra lopp där jag slutade på en 20:e plats av alla, och av svenskorna var jag 10:a (resultat för den som är intresserad..).

Starten skall precis gå i Bruksvallarna. Foto: Jens Boveng
Säsongens första start för mig, distansen i Bruksvallarna. Foto: Jens Boveng

På söndagen var det dags för sprint. Jag kände mig seg i kroppen och hade inte mycket att ge, men jag lyckades iallafall ta mig vidare från prologen till kvartsfinalen, där åkte jag dock ut. Jag hade velat känna mig lite piggare under kvartsfinalen än vad jag gjorde men jag är iallafall nöjd att jag lyckades göra ett bra lopp på lördag och att jag lyckades ta mig vidare i sprinten.

Sparbanksstiftelsen Norrland

Här i slutet vill jag även passa på att berätta att jag har blivit tilldelad Sparbanksstiftelsens Norrlands stipendier och jag vill bara säga att jag är jättetacksam och glad över att jag blivit tilldelad ett sådant fint stipendium!

Utdelning av Sparbanksstiftelsen Norrlands Stipendier i samarbete med Swedbank. Foto: Jens Boveng
Utdelning av Sparbanksstiftelsen Norrlands Stipendier i samarbete med Swedbank. Foto: Jens Boveng

Ha det bra så hörs vi!

Share the post!

Lämna ett svar