Scandic Cup i Falun, formen klättrar uppåt!
21 februari, 2017
0

Scandic cup i Falun

17-18 februari så var det dags för den 3:e helgen av 4 med Scandic Cup tävlingar och den här gången så var vi på riksskidstadion Lugnet i Falun.

Jag kom fram till Falun redan på onsdag eftermiddag och när jag kom fram så tog jag det bara lugnt och checkade in i den stuga som vi skulle bo i ute på stugbyn Främby Udde.

Test/Träning

På torsdagen tog jag sovmorgon och senare på eftermiddagen så provåkte jag den tuffa sprintbanan som var i princip bara uppför den första tredjedelen och efter det var det nedför med en del kurvor in mot stadion igen.  Jag gillade den första tuffare delen utav sprintbanan där det var brant uppför men dom branta utförsbackarna med kurvor tyckte jag inte alls lika mycket om, men jag försökte bara göra det bästa utav situationen och bestämde mig för att köra på så mycket jag kunde i uppförsbackarna och ta det lite lugnare utför.

Test av skidor och sprintbana, här med Elin Wickberg. Foto: Jens Boveng
Test av skidor och sprintbana, här med Elin Wickberg. Foto: Jens Boveng

Sprint – Fri Stil

Tävlingarna började redan på fredagen och då var det dags för sprint i fri stil på en bana om cirka 1,2 kilometer. I prologen så kändes det bra och jag slutade på en 12:e plats, vilket ledde till att jag kvalificerade mig vidare till kvartsfinal. Någon timme senare i kvartsfinalen så kände jag mig pigg även då och tog en andra plats i min kvart, vilket gjorde att jag gick vidare till semifinalen.

Kvartsfinal, på väg att säkra andra platsen. Foto: Jens Boveng
Kvartsfinal, på väg att säkra andra platsen. Foto: Jens Boveng

I semin kände jag mig lite trött och hamnade i ett tufft ”heat” där jag slutade på en 5:e plats och då tog det därmed stopp. Jag slutade på en 10:e plats i sprinten totalt, vilket jag är mycket nöjd över och det var kul att jag lyckas ta mig vidare till semifinal då jag i alla tidigare cuper åkt ut i kvartsfinalerna.

Femma under i stort sett hela semifinalen, här efter att precis avverkat första stigningen. Foto: Jens Boveng
Femma under i stort sett hela semifinalen, här efter att precis avverkat första stigningen. Foto: Jens Boveng

Distans, 5 km Klassiskt

På lördagen körde vi en klassisk distans på den tuffa 5 kilometers banan, som bland annat bestod utav en del av den så kallade ’’mördarbacken’’. Jag hade väldigt bra skidor under loppet men det kändes inte så jättebra i kroppen eftersom att jag fick väldigt ont i huvudet, men när jag väl kom i mål så insåg jag att jag hade gjort ett mycket bra lopp som räckte hela vägen till en 7:e plats! Det är jag verkligen jättenöjd över!

Tyvärr har jag inga foton från 5 km loppet då pappa helt missade att ta med sig kameran.. hmm, gubbar kan man aldrig lita på..

Distriktsstafett – 3x 2,5 km Fri stil (söndag 19:e februari)

På söndagen så åkte vi en distriktsstafett där jag då tävlade för Ångermanland. Varje lag bestod utav 3 stycken tjejer och varje person åkte en sträcka var om 2,5 kilometer. Mitt lag bestod utav mig på första sträckan, Frida Olofsson ifrån Vårby på andra sträckan och klubbkompisen Hulda Forsberg ifrån Hägglunds på sista sträckan. Efter bra insatser av allihopa så slutade vi tillslut på en 5:e plats.

Ångermanlands deltagare i stafetterna, från vänster: Elsa Forsberg (Hägglunds, Sjuk), jag, Maja Petersson (Vårby), Hulda Forsberg (Hägglunds), Frida Olofsson (Vårby), Lovisa Henning (Bondsjöhöjden) samt Elin Wickberg (Hägglunds). Foto: Kent Olofsson
Ångermanlands deltagare i stafetterna, från vänster: Elsa Forsberg (Hägglunds, Sjuk), jag, Maja Petersson (Vårby), Hulda Forsberg (Hägglunds), Frida Olofsson (Vårby), Lovisa Henning (Bondsjöhöjden) samt Elin Wickberg (Hägglunds). Foto: Kent Olofsson

Jag sammanfattar helgen i Falun som en mycket lyckad helg med fint väder, tuffa banor och med fina resultat och även en bra känsla i kroppen som jag hoppas sitter kvar till JSM som är om cirka 2 veckor i Kalix.

Share the post!

Lämna ett svar