Saxnäs, en fredag till fredag med skidor och snö!
3 december, 2016
0

Saxnäs, en fantastisk plats för skidåkning!

Tävlingssäsongen närmar sig och det är dags att sätta skidorna i snön på allvar, vad kan passa bättre för detta än en hel vecka i Saxnäs!? Från fredag vecka 46 till och med fredag vecka 47 har jag varit i Saxnäs på träningsläger.

Jag och Alexander Gidlund åkte till Saxnäs på fredag eftermiddag vecka 46, för en helg med skidträning på långa och fina banor med mycket snö och fint väder.

Vi kom fram till Saxnäs på fredag kväll och mötte där upp mina två småbröder, Viktor och Viking och min pappa som redan befann sig i Saxnäs, de åkte redan på fredag förmiddag och han med ett pass skidor redan då, samt att de även han med att bli påbackade på parkeringen vid spåren..

På lördagen tränade vi två pass varav ett skate distanspass på förmiddagen och ett klassiskt impulspass på eftermiddagen. På söndagen körde vi ett distanspass på förmiddagen, därefter lunch på Saxnäsgården där vi bodde. Efter lunchen så packade Viktor och Viking, pappa och även Alexander samt hans pappa Jan ihop sina grejer för att åka tillbaka hem för skola respektive jobb på måndagen. Jag stannade kvar i Saxnäs och körde ett styrkepass på söndagkväll.

 

Vilodag med besök av Salomon

På måndagen hade jag en vilodag och tog det mest bara lugnt inne på mitt hotellrum. Efter lunch kom även Åke Nilsson ifrån Salomon förbi Saxnäs för att leverera mina klassiska carbon pjäxor och två träningsskidor vilket jag är väldigt nöjda över och tackar så väldigt mycket för! Vi ”optimerade” även passformen på mina olika pjäxor, pratade lite om skidor, kläder och mina kommande handskar som Lill-sport har valt att sponsra mig med, tack så mycket för detta!

Jag i Saxnäs, Salomonskidor med typ 200 etiketter.. (pappa gillar att märka skidorna). Foto: Gabriella Pålsson
Jag i Saxnäs, Salomonskidor med typ 200 etiketter.. (pappa gillar att märka skidorna). Foto: Gabriella Pålsson

 

Del två av lägret, nu med ”resten” av gänget!

Tisdag förmiddag vid lunchtid var det så dags för de övriga eleverna ifrån skidgymnasiet, både längdarna och skidskyttarna att anlända till Saxnäs, kul att få sällskap igen! Vi började med lunch och någon timme senare så gav vi oss ut på ett skate distanspass. När vi kom tillbaka efter passet så åt vi god middag på Saxnäsgården. Ytterligare någon timme efter middagen så drog vi oss ut på ett klassiskt A1 pass i en och en halv timme.

Foto: Hugo Eriksson
Jag, Louise Roslin samt Gabriella Pålsson. Foto: Hugo Eriksson

På onsdag förmiddag körde jag ett skate pass i två och en halv timme med mycket fokus på teknik i 3:ans växel. På onsdag eftermiddag körde vi ett klassiskt impulspass med totalt 25 stycken impulser.

Jag och Hugo Eriksson. Foto: Gabriella Pålsson
Jag och Hugo Eriksson. Foto: Gabriella Pålsson

På torsdag förmiddag sken solen och spåren var jättefina, passade då på att köra ett tre timmars långt klassiskt distanspass med fokus på teknik och bara åkte och njöt runt dom fina spåren. Senare på torsdag eftermiddag hade vi ett en och en halv timmes stakpass.

"Tjej ettorna" på längd, Olivia Alm, jag samt Gabriella Pålsson i en "Gabbis Groupie".
”Tjej ettorna” på längd, Olivia Alm, jag samt Gabriella Pålsson i en ”Gabbis Groupie”.

På fredag förmiddag körde vi en träningstävling i fri stil där vi tjejer åkte 7,5 km (3 varv på elljusspåret) och killarna åkte 10 km (4 varv på elljusspåret). Efter tävlingen så var det bara att städa ur rummen, äta lunch samt checka ut för att sedan bege oss tillbaka mot Sollefteå efter ett väldigt lyckat och roligt läger!!

 

Tillbaka i vardagen..

Vecka 48 har varit en hyfsat lugn vecka med vila på måndag, klassiska intervaller och tolerans på tisdag, styrketräning på onsdag kväll, ett A1 pass på torsdagen och ett intervallpass på fredagen. På torsdag kväll efter middagen hade vi även en liten kvällsaktivitet då tränarna fixade så att vi alla elever fick tillgång till Sollefteås curlingbana och vi fick prova på att spela lite curling vilket var jättekul och annorlunda! Våra tränare är bäst med andra ord!! 🙂

Sollefteå Curlinghall
Sollefteå Curlinghall. Foto: Lovisa Olsson

Ny vecka på ”G”, Saxnäs del tre.. (to be continued)…

Share the post!

Lämna ett svar