Rörelsescreening, snuva, snö och äntligen skidor!
14 november, 2016
0

Rörelsescreening

På fredagen vecka 43 hade vi på Sollefteås skidgymnasium längd en föräldrarträff, till vilken alla föräldrar som ville och kunde komma var inbjudna.  Vi ettor körde en rörelsescreening med Magdalena ”Maggie” Moström, fysioterapeut för svenska skidlandslaget. Medans vi ettor var nere på skidgymnasiet och körde rörlighetsscreeningen så var 2:orna, 3:orna och 4:orna uppe på rullskidbanan på Hallstaberget och körde ett staktest och intervaller. Rörelsescreeningen bestod utav ett antal olika rörelsetester och utifrån resultaten av testerna fick man ett individuellt rörelse program med några olika rörelseövningar, med syfte att förbättra rörelse, hållning och därmed även skidteknik samt för att förebygga skador.

Foto: Sollefteå Skidgymnasium.
Foto: Sollefteå Skidgymnasium.
Foto: Sollefteå Skidgymnasium.
Jag testar två av rörelseövningarna som ”Maggie” tippsade om. Foto: Sollefteå Skidgymnasium.

Snuva

Under vecka 44 hade vi höstlov och det skulle innebära en volymvecka med mycket träning. Det var planerat att jag och min familj tillsammans med nästan alla kontraktsåkare från Hägglunds SK Ski Team (junior/senior) skulle åka till Vålådalen för att ha ett snöläger med mycket träning. Men tyvärr så drog jag på mig en förkylning och var tvungen att stanna hemma, vilket såklart var jättetråkigt. Istället för en vecka i Vålådalen fick jag vara hemma med mamma som drog med mig ut på hennes promenader som inte alls är min favorit av motion.. men ändock motion 😉

Från en av promenaderna med mamma, solen lyser och snön faller! Foto: Lovisa Olsson
Från en av promenaderna med mamma, solen lyser och snön faller! Foto: Lovisa Olsson

Snö

Under höstlovet vecka 44 var det tillräckligt kallt i Sollefteå för att det kunde börja sprutas konstsnö uppe på Hallstaberget.

Snösprutningen i full gång uppe på Hallstaberget.
Snösprutningen i full gång uppe på Hallstaberget. Sorry för kvalitet, svårt att fota snö med mobil. Foto: Lovisa Olsson

Äntligen skidor!

Redan på torsdagen vecka 45 kunde vi åka skidor, vilket var mitt första pass på skidor och det var superkul!! Jag körde ett lugnt skate pass i en och en halv timme och passade även på att inviga mina nya carbon pjäxor ifrån Salomon som kändes super bra! 😀

Salomon Carbon pjäxor! Ja, ja, lite äldre och kortare skidor, de är från 2014 men glider super!
Salomon Carbon pjäxor! Ja, ja, lite äldre och kortare skidor, de är från 2014 men glider super, tack för det Jämtlands Skidservice och Swix LF6! Foto: Lovisa Olsson

 

På fredagen efter halva dagen med vanlig skola så hade vi träning på schemat. Vi körde ett två timmars långt klassiskt distanspass med fokus på teknik.

Jag under distanspasset. Foto: Hugo Eriksson
Jag under distanspasset. Foto: Hugo Eriksson
Alexander Gidlund och Hugo Eriksson. Foto: Lovisa Olsson
Alexander Gidlund och Hugo Eriksson. Foto: Lovisa Olsson

 

På lördag förmiddag körde jag ett lugnt skidpass tillsammans med Johanna Nordqvist och Alexander Gidlund som båda två går i ettan på skidskytte här i Sollefteå samt Erik Engelin som går i ettan på längd här i Sollefteå. Jag och Johanna körde ett lugnt skate pass i 1 och en halv timme medans killarna körde intervaller.

Senare på kvällen körde jag även ett styrkepass med fokus på core (mage/rygg) och efter det 30 minuter ercolina (stakmaskin) inne på skidgymnasiets gym.

Jag längst till vänster, Erik, Alexander och Johanna.
Jag längst till vänster, Erik, Alexander och Johanna.

Utrustning

Vill även passa på att tacka Salomon och Swix som vill vara med mig i min satsning och ge mig fantastiska möjligheter till skidåkningen. Tack Salomon för alla fina skidor och tack Swix för dom nya stavarna, gillar den grymma blå färgen! 😎

Nya Carbonskidor från Salomon, slipade på JSS inför säsongen, återstår lite "pappamärkning" samt valla, därefter kör! Foto: Maria Olsson
Nya Carbonskidor från Salomon, slipade på JSS inför säsongen, återstår lite ”pappamärkning” samt valla, därefter åk! Foto: Maria Olsson

/Lovisa

Share the post!

Lämna ett svar