Par i VO2max tester samt ÅSF Läger!
20 oktober, 2016
0

Modo Sports Academy

Hägglunds SK Ski Team erbjuder genom ett samarbete med Modo Sports Academy möjlighet för varje kontraktsåkare att genomgå fystester. Testerna upprepas med olika intervall för att se om träningen ger resultat, men även för att se vad man ska jobba vidare med.

Lördag 24/9 var jag på Modo Sports Academy för att göra dessa tester för att se om sommarträningen hade gett några resultat. Testerna består av ett antal olika rörlighetstester, styrketester och till sist VO2 max på löpband. Exakt samma tester gjorde jag i början av juni och om man jämför med det hade jag blivit starkare på de flesta styrketesterna och jag sprang 30 sekunder längre på bandet än vad jag gjorde i juni vilket är ett bra bevis på att sommarträningen har gett lite resultat. Ja, ja, för de som undrar och vet, jag fick ”IG” i ett rörlighetstest.. skall lösas med en ”Foamroller”. ?

Rörlighetstest, lite stel rygg kanske.. Foto: Maria Olsson
Rörlighetstest, lite stel rygg kanske.. Foto: Maria Olsson

 

Maxstyrka i ben, ja jag tar i.. Foto: Maria Olsson
Maxstyrka ben, ja jag tar i.. Foto: Maria Olsson

Test av Vo2Max på löpband, man blir torr i halsen. Foto: Maria Olsson
Test av Vo2max på löpband, man blir torr i halsen. Foto: Maria Olsson

ÅSF Läger

Lördag och söndag 1-2/10 tillbringade jag en hel del tid tillsammans med Albin, Alexander, Hugo, Linda, Oskar S. och Pontus samt ett helt gäng potentiella ICA och Folksam Cup åkare från Ångermanland då det var ÅSF läger i Övik med Hägglunds SK Ski Team som arrangörer. Lite rolig upplevelse att försöka vara ledare, kände mig inte direkt som pappa som brukar säga att det bara är att prata och låta övertygande.. 🙂 tur att jag hade Oskar Strömberg med mig! Kul var det i alla fall, men trickigt att hinna klämma in de egna träningstimmarna också. ??

 

Nationellt Vintersportcentrum

Ny vecka och nya maxtester.. Torsdag 6/10 var det dags att besöka Östersund och Nationellt Vintersportcentrum tillsammans med skidgymnasiet i Sollefteå, VO2max test på rullskidor i klassisk diagonal samt staktest i maxhastighet på rullskidband väntade, spännande! Bjuder på lite filmer från testerna, var kul samt givetvis jobbigt vilket man kanske inte behöver nämna, pusst. Ganska nöjd med resultat i både VO2max samt Vmax (max hastighet vid stakning), kul med något att jämföra med nästa gång.

Två tester inom loppet av två veckor kändes nästan som om tävlingssäsongen var igång, kul!

 

Film: Sollefteå Skidgymnasium. Redigering: Jens Boveng

Film: Sollefteå Skidgymnasium. Redigering: Jens Boveng

 

Share the post!

Lämna ett svar