På hög höjd i Italien!
3 oktober, 2018
0

Hej!

Nu är jag återigen hemma i Sverige efter en fantastisk träningsvecka med skidgymnasiet i Antholz, Italien.

Sollefteå Skidgymnasium, laddade för en vecka i Italien! Foto: Joakim Persson

Backe upp och backe ned..

Vi åkte till Italien onsdagen den 19 september och kom fram på onsdagskvällen. På torsdagen började lägret med ett klassiskt backrace, runt 4,3 kilometer med cirka 650 meters stigning. På eftermiddagen körde vi ett lugnt A1 pass, två timmars löpning ifrån dalen där vi bodde till skidstadion i Antholz.

Maja under uppvärmningen inför backracet. Foto: Lovisa Olsson

 

Utsikt från balkongen på rummet! Foto: Lovisa Olsson

En fredag med flera toppar!

På fredagen hade vi två lugna pass. På förmiddagen åkte vi rullskidor på vägen upp mot Drei Zinnen. Vi plockade ca 800 höjdmeter, när vi kom upp på toppen så tog vi på oss löparskorna och joggade i ca 40 minuter. Därefter tog vi bussarna tillbaka till boendet för att byta om och ladda om inför eftermiddagens rullskidpass på stadion i Antholz.

Jag (drar) och Maja Petersson på väg upp mot Drei Zinnen. Foto: Agnes Öhrn
Övre raden från vänster: Gabriella Pålsson, Moa Backlund, Maja Petersson, Lisa Nystedt, Agnes Öhrn, Emma Höglund. Främre raden från vänster: Ida Nilsson, Lovisa Henning, jag, Elin Modin och Alva Eriksson. Foto: Gustav Pålsson

En dimmig lördag.. nämen, se där är en Åsna!

Lördagen bestod utav ett fyra timmars pass, vi tog oss runt en runda på ca 18,5 kilometer och plockade runt 1200 höjdmeter. Vi hade lite otur med vädret i början, det var väldigt dimmigt och molnigt vilket gjorde att vi inte såg så mycket runt omkring oss, men när vi kom upp på toppen så började det spricka upp och vi fick se alla berg runt omkring oss. Det var en väldigt fin tur men jag var väldigt trött när passet avslutades. På eftermiddagen hade vi vila och då tog vi minibussarna in till staden Bruneck.

Maja är alltid stark och bjuder mig på en ”topptur”! Foto: Gabriella Pålsson

 

Me, Maja and ”The Donkey”! Foto: Gabriella Pålsson

Intervaller, trösklar och tuffa pass!

Söndagen bestod utav ett tröskelpass i slalombacken i Kronplatz på förmiddagen och ett rullskidpass i Toblach på eftermiddagen. Vi körde 60 minuters A3 tid och plockade 1000 höjdmeter under tröskel passet, att man kände sig lite seg i kroppen på eftermiddagen var inte så konstigt..

Dürrenstein var ”Burrenstein”!

På måndag var det återigen dags för en långtur, denna gång sprang vi uppför Dürrenstein och var ute i tre timmar. Efter ca 1000 höjdmeter kom vi upp på toppen, där blåste det väldigt mycket och kallt så det var bara att ta fram kameran, ta några snabba bilder och sedan springa nedför mot dalen och värmen igen. På måndagseftermiddagen körde vi ett överkroppspass, då stakade vi upp till skidstadion i Antholz.

Brr.. snabba foton nu! Adam Westman, Maja Petersson, Filip Kyrö och jag skakar tänder.. Foto: Gabriella Pålsson

 

Trevligare väder en bit ned från Dürrenstein.. Foto: Maja Petersson

Allt har ett slut, synd då det var så kul!

På tisdagen var det sista träningsdagen, på förmiddagen körde vi återigen ett klassiskt träningsrace. Vi körde samma race som vi gjorde första dagen utav läget. Trots att vi hade tränat väldigt hårt och var väldigt trött i kroppen så lyckades jag åka bättre med 1 minut. På eftermiddagen sprang vi ett lugnt tvåtimmarspass i lite lättare terräng som utgick och slutade i dalen där vi bodde.

Gabriella, jag och Maja är helnöjda och tar med oss denna resa länge! Foto: Gustav Pålsson

På onsdagen åkte vi klockan 5 på morgonen, bilade till München och därifrån flög vi sedan till Oslo. Från Oslo flög vi sedan till Arlanda och sedan från Arlanda till Sundsvall. Efter en lång resdag så kom vi till Sollefteå vid klockan 9 på kvällen.

 

Lägret i Italien var helt fantastiskt, det är det jobbigaste men roligaste lägret jag varit på och jag är väldigt glad att jag fick uppleva det med alla kompisar på skidgymnasiet!

 

/Lovisa

 

Share the post!

Lämna ett svar