Myndig, körkort och tävlingar!
25 februari, 2018
0

Hej!!

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev någonting här så jag tänkte att jag ska ge en uppdatering på vad som har hänt under den senaste tiden. Jag har hunnit med att fylla 18 år, ta körkort men även tävlat en del, bland annat två stycken Scandic cup tävlingar och junior SM!

JVM test och Scandic Cup – Östersund

Första helgen i januari packade jag mina grejer och åkte till Östersund för att tävla i årets andra Scandic cup. Tävlingshelgen började redan på fredagen och då deltog jag i JVM testet, 10 km masstart i fri stil. Jag slutade 12:a i loppet vilket jag var riktigt nöjd med eftersom att jag tävlade i klassen damer 17-20 år.

JVM Test i Östersund, 10km D17-20. Snö i luften.. Foto: Jens Boveng

 

På lördagen drog sedan Scandic cupen igång och på lördagen körde vi en klassisk distans på 5 kilometer där jag slutade 8:a. På söndag körde vi en sprint där jag slutade 12:a.

Jag, mamma och Fixa samt Sara Lagerskog-Eriksson efter Distansen i Östersund. Foto: Jens Boveng

 

Sprinten i Östersund. Foto: Jens Boveng

Scandic Cup – Ulricehamn

Första helgen i februari var det dags för nästa cup, den här gången i Ulricehamn så det blev en lång resa men det visade sig vara värt det då jag gjorde mitt bästa lopp som junior hittills.
Jag reste till Ulricehamn med flyg och kom fram på torsdags eftermiddagen, på fredagen tog vi en liten sovmorgon innan vi sedan gick från hotellet, direkt till stadion (en sträcka på ca 100 meter) för att testa skidor och banorna. På lördagen kördes en skate sprint, jag hade lite dålig fart i prologen men jag lyckades ta mig vidare och i kvarten och semin kände jag mig mycket piggare, så jag blev lite besviken då en tjej körde över min skida precis innan upploppet i semifinalen så att jag ramlade. Jag hade verkligen hoppats på att gå vidare och åka i finalen men som tur var kunde jag ta revansch på söndagen då jag slutade på en fin fin 6:e plats på det individuella 10km loppet.

Sprintprologen, Ulricehamn. Foto: Jens Boveng

 

10km distans i fri stil, Ulricehamn. Foto: Jens Boveng

Körkort!

När jag kom hem ifrån Ulriceham så hade jag en ledig dag på måndagen och passade på att stanna hemma i Övik och bara ta det lugnt, sedan på tisdagen tog jag körkortet så det var riktigt skönt att klara av det och slippa åka buss varje gång man ska hem till eller ifrån Sollefteå!!

Junior SM – Jönköping, Hallbystugan

På måndagen vecka 7 tog jag tillsammans med Emma Lundell och Alexander Gidlund flyget ned till Jönköping och Hallbystugan för att spendera veckan där och tävla i årets största tävling, nämligen JSM. Under vår resa ned till Hallbystugan blev det lite strul med flyget men när vi slutligen kom fram så mötte vi upp med resten utav Hägglundsteamet och gjorde oss hemmastadda i vårt hus som vi skulle bo i under veckan. På tisdagen testade vi skidor och snurrade flera varv på dom banorna som vi skulle tävla på under dom närmaste dagarna.

Klassiskt, Masstart 10km

På onsdagen var första tävlingen, då körde vi en klassisk masstart på 10 kilometer (3x 3,3km). Inför loppet hade jag en mycket bra utgångsposition då jag fick stå i främsta ledet och var rankad som 5:a i klassen. Loppet gick dock inte lika bra som jag hade tänkt mig… Efter att jag hade ramlat två gånger på första varvet så hade jag tappat väldigt mycket och jag hade hamnat långt bak i fältet. Jag kunde dock jobba upp mig under loppets gång och gick till slut i mål som 11:a.

JSM Masstart, 10km klassiskt. Foto: Jens Boveng

Diagonal i masstarten, på väg upp via baksidan på ”Drakryggen”. Foto: Jens Boveng

Klassiskt, Sprint 1350m

På torsdagen körde vi en klassisk sprint, jag tog mig vidare i prologen som 13:e tjej och hade riktigt flyt i kvartsfinalen där jag tog mig vidare som ‘’lucky looser’’. I semifinalen tog det dock stopp, med lite halvdåligt glid på mina skidor så tappade jag utför och hade därefter ingen kraft kvar att jobba ikapp och täppa igen den luckan som hade blivit framåt. På torsdags kvällen åkte vi på kamratmiddag och på fredagen hade vi en tävlingsfri dag. På fredagen testade vi skidor och åkte runt på 2,5 kilometers spåret som vi skulle tävla på under lördagen.

JSM Sprint prolog. Foto: Jens Boveng

 

JSM Sprint kvartsfinal och full fart.. Foto: Jens Boveng

Fri stil, Distans intervallstart 5km

På lördagen var det dags för individuell start i fri stil. Vi tävlade en distans på 5 kilometer (2x 2,5km) och jag lyckades genomföra ett bra lopp och slutade på en 6:e plats.

5km distans fri stil JSM Hallby, på väg upp för ”Drakryggen”. Foto: Jens Boveng

 

Gabriella Pålsson (Utrikes Skidklubb), Julia Albertsson (Stuguns SOK) och jag efter distansloppet i JSM. Foto: Jens Boveng

Fri stil, Stafett 3.3km (3 sträckor)

På söndagen var det så dags för veckans sista tävling, nämligen stafett. Jag tävlade i lag med Hulda och Emma (se huvudbilden med Emma, mig och Hulda) och vi körde ett varv var om 3,3 kilometer. Efter att Hulda hade gjort en bra startsträcka och Emma en fin andrasträcka var det dags för mig att åka, jag lyckades plocka fyra placeringar och vi slutade på en fin 9:e plats!

 

JSM veckan i Jönköping och Hallbystugan sammanfattar jag som riktigt rolig och jag är nöjd med mina prestationer.

Snart lov..

Nu har jag bara en vecka kvar i skolan innan det är sportlov. Sportlovet är vecka 10 och det är något jag ser fram emot enormt mycket, det ska bli så skönt att få komma hem och spendera en hel vecka hemma i Övik. Under helgen på sportlovet är det även dags för den 4:e och sista Scandic cupen för den här säsongen! Det känns lite konstigt att det bara är en cup tävling kvar för säsongen, det har gått så sjukt fort! Den sista cupen avgörs i Övik på Skyttis arena, det ska bli riktigt kul att få tävla en stor tävling på ‘’hemmaplan’’.

”Bakom Kulisserna”!

Länkar till klubbens ”Bakom Kulisserna” från de olika tävlingarna, mer att läsa om både mig och mina klubbkompisar i Hägglunds SK Ski Team!

Östersund

Ulricehamn

JSM

 

Vi hörs!!

 

Share the post!

Lämna ett svar