Min sommar, Spanienresa och träning!
14 augusti, 2018
0

Hej !

Nu är det snart bara en vecka kvar tills att sommarlovet är slut och skolan drar igång igen. Detta sommarlovet har verkligen gått så himla fort! Nu när lovet snart är slut tänkte jag passa på att skriva en liten uppdatering om vad jag har gjort sedan sist.

Spanien

I slutet av maj åkte jag med åtta kompisar från skidgymnasiet på en utlandsresa till Malaga i Spanien. Vi var i Malaga i en vecka, där passade vi på att njuta av att vara utomlands, bara ta det lugnt men även träna lite. Resan blev riktigt lyckad och vi hade det väldigt roligt.

Med solen i ögonen! Bakre raden från vänster, Jonas Granlund, Oskar Åslund, Gustav Kvarnbrink, Hugo Eriksson & Alexander Gidlund. Främre raden från vänster Johanna Nordkvist, Maja Petersson, jag & Gabriella Pålsson.
Foto: Okänd turist

Elitläger – Åsarna

Efter en vecka utomlands åkte vi tillbaka till Sollefteå för att gå i skolan en sista vecka innan vi fick sommarlov på torsdagen. På fredagen firade vi studenterna och på lördag morgon åkte jag direkt till Åsarna för att vara med på elitläger. På lägret fick vi bland annat köra rullskid- och löpintervaller i Klövsjö men även springa några fina distanspass på några av de leder som finns där. Under lägret fick jag ihop många bra träningspass och det var kul att träna i lite nya miljöer.

Vackert i Klövsjö med lite snö kvar bland topparna. Foto: Gabriella Pålsson

Tri-Challenge

Under sommaren har jag bland annat varit med i Tri-challenge, en tävling som anordnas cirka en mil ifrån där jag bor, på Bruksgodset i Banafjäl. Tävlingen består utav löpning, cykling och simning i skogarna och en tjärn i trakterna kring Banafjäl.

Starten på Tri-Challenge 2018 med ett leende på läpparna, strax bakom mig syns lillebror Viktor. Foto: Maria Olsson

O-Ringen, Höga Kusten

Jag har även varit med på en orienteringstävling i O-ringen som arrangerades här i Örnsköldsvik. Jag sprang etapp 1 och en bana som hette ‘’Mycket lätt 4km’’. Även fast att jag tog den lättaste banan så lyckades jag virra runt lite i skogen men tillslut så tog jag mig i mål och blev godkänd.

Vålådalen och Salomon 27K

Sista veckan i juli åkte jag tillsammans med min och Alexanders familj till Vålådalen för att ha ett litet träningsläger. Vi kom till Vålådalen på torsdagen och åkte hem på tisdagen veckan efter. Under dessa dagar hann vi med många fina löpturer och många varv på rullskidbanan. Vi var även med i ett av loppen i Fjällmaratonveckan, jag och Alexander sprang Salomon 27K. Ett lopp som är 27 kilometer långt och går från Ottsjö över tre fjälltoppar till Trillevallen. Jag hade inte alls någon pigg kropp under loppet men det blev iallafall ett bra träningspass och en fin och solig dag uppe på fjällen. Medan jag och Alexander sprang det längre loppet så sprang mina bröder, min pappa och Alexanders pappa Välliste runt, ett lopp på 13 km som både startar och går i mål i Trillevallen.

Jag och Fixa (Jaktlabrador) på Ottfjällets topp. Foto: Jens Boveng
Alexander, jag, Viktor, Viking och Fixa vid Blanktjärnarna i Vålådalen. Foto: Maria Olsson

Just nu njuter jag av den sista veckan av sommarlovet samtidigt som jag ser fram emot att åka tillbaka till Sollefteå och få träna och umgås med alla kompisar på skidgymnasiet. Skall även hinna med ett minläger med Hägglunds Ski Team innan det bär av till Sollefteå igen.

 

 

Share the post!

Lämna ett svar