Julavslut i Vålådalen och Järpen, en toppentur!
2 januari, 2018
0

Hej!

 

Idag är det tisdag vilket innebär att det är en vecka kvar tills skolan börjar igen. Under jullovet har jag mest bara varit hemma och umgåtts med familj och släkt, och även tränat såklart!

Järpens Skidspel

Under lovet har jag även hunnit med att vara i Vålådalen/Järpen fyra dagar mellan jul och nyår. Jag åkte med pappa, mina två bröder Viktor och Viking, Elsa Eriksson, Alexander Gidlund och hans pappa Jan till Vålådalen på tisdagen för att vara med i tävlingen Järpens Skidspel. Tävlingarna gick i Järpen men vi valde att bo i Vålådalen på fjällstationen där. På fotot för inlägget ser ni från vänster Elsa, mig, Viktor, Alexander och Viking vid tävlingarna i Järpen.

Jaktstart

Klassisk prolog, jaktstart i Järpens Skidspel. Foto: Jens Boveng

På onsdagen var första dagen utav Järpens Skidspel och då kördes en klassisk prolog och sedan en fristils jaktstart. Jag tävlade i klassen damer 17-18 år och våran grupp körde en prolog på 2,5 kilometer och någon timme senare en jaktstart på 5 kilometer. Både prologen och jaktstarten gick riktigt bra för mig och jag vann dom båda.

Mörkret han infinna sig innan jaktstarten, dessutom snöade det konstant under dessa dagar.. Foto: Jens Boveng

Det gick även riktigt bra för mina bröder, Elsa och Alexander och alla tog hem segern i sin klass förutom Viking som slutade på en andra plats, det var riktigt kul och blev en lyckad dag då det gick bra för oss alla!

Kul med tävlingar på kvällstid och i ”riktig vinter”. Foto: Jens Boveng

Sprint

På torsdagen var det klassisk sprint som stod på schemat, jag körde en slinga på 1,2 kilometer och tävlade i klassen damer 17-20 år. Banan bestod utav 2 stycken branta saxbackar och resten var bara platta partier eller lite motlut där man kunde köra stakning. Eftersom att banan såg ut som den gjorde så hade jag ganska lite fäste under skidorna och valde att satsa på glidet. Min grupp körde en prolog, en semi och en final, alltså ingen kvartsfinal eftersom att vi var för få för att kunna göra det. Även sprinten gick väldigt bra för mig.

Sprintfinal i ymnigt snöfall och kvällsmörker. Foto: Jens Boveng
Prispallen i sprint, Hulda Forsberg (2:a, Hägglunds, Lycksele), jag (1:a) samt Maja Petersson (3:a, Vårby, Sollefteå), en prisutdelning som jag hann med.. vid jaktstarten hade man så bråttom så jag höll på att missa den prisutdelningen helt. Foto: Jens Boveng

Vålådalen

På fredagen kördes det stafetter men både jag och Alexander valde att stå över de och stannade istället kvar i Vålådalen och tränade medan mina bröder och Elsa åkte till Järpen för att tävla.

Jag och Alexander körde ett A1 pass i 1 timme och 45 minuter runt spåren i Vålådalen, vi körde bland annat Lahtispåret (10 km) och 7,5 kilometer på elljusspåret. Spåren var fina och det var kul att träna i lite annan terräng än vad man är van vid.

 

På torsdag den 4 januari ska jag åka till Östersund för att köra JVM test, som går på fredagen. Då är det 10 kilometer fri stil och masstart som gäller. På lördagen drar sedan den andra Scandic Cupen för denna säsong igång. På lördagen är det ett klassiskt lopp på 5 kilometer och på söndagen är det sprint i fri stil, det ska bli riktigt kul att tävla och jag hoppas på att det ska gå bättre än vad det gjorde på Scandic Cup premiären i Boden för någon vecka sedan.

 

Här i slutet vill jag passa på att hälsa ett försenat Gott Nytt År och jag hoppas på att ni har haft en lika bra jul och nyår som jag har haft! Nu ska jag njuta utav den sista veckan fri från skolarbete. 🙂

Ha det så bra tills vi hörs igen !

 

Share the post!

Lämna ett svar