Fjäll, skolavslutning, tester och åter fjäll!
8 juli, 2017
0

Hej på er!

Fjäll – Klimpfjäll/Stekenjokk

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen så jag tänkte att det var dags att skriva någonting, det är ju inte direkt så att det inte hänt något, utan bara det att ”jag har iiinte tiiid” att skriva något ibland. 🙂 Som jag nämnde i slutet av förra inlägget (för någon månad sen) så skulle vi juniorer och seniorer från Hägglunds SK Ski Team åka till Klimpfjäll och Stekenjokk i början på Maj för lite skidåkning på skaren och det blev en mycket lyckad resa med mycket träning och många fina och härliga pass.

Skaråkning i Stekenjokk. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson
Skaråkning i Stekenjokk. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Skolavslutning

Sedan jag skrev senast så har jag även hunnit med att sluta ettan och gå på sommarlov, vi fick sommarlov torsdagen den 15 juni. Dagen efter, på fredagen var det dags att gratta alla 3:or som tog studenten och därmed även min storebror Lukas, som har gått på Naturbruksgymnasiet i Sollefteå. Dagen började väldigt bra men ju längre utav dagen som gick desto mer hängig började jag att känna mig och helt plötsligt så stod jag där med en förkylning vilket jag blev väldigt förvånad över eftersom att det hade känts väldigt bra på träningarna som vi hade haft i början utav veckan.

Jag och Lukas under hans student i Sollefteå. Foto: Jens Boveng
Jag och Lukas under hans student i Sollefteå. Foto: Jens Boveng

Roligt att Lukas blev både SM silvermedaljör i Skol-SM i skotare samt stipendiat i samband med avslutningarna. Mindre roligt att den planerade resan till elitlägret i Östersund samt tävlingen Urskogsloppet (löpning) istället slutade med att jag låg hemma i sängen med en förkylning, mitt sommarlov började alltså inte så bra…

Modo Sports Academy

Nu har det gått några veckor sedan jag var sjuk och jag har kommit igång med träningen riktigt igen och det känns väldigt bra. Efter att jag hade blivit frisk så har jag hunnit med att köra de styrketester som vi gör med klubben på Modo Sports Academy Dessa tester gör vi 2 gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten för att kunna följa upp träningen. Det som vi testas i är bland annat benböj, chins och dips men även rörlighet och spänst, resultatet från i denna gång visade på starkare överkropp.

Test i dips pågår. Foto: Jens Boveng
Test i dips pågår. Foto: Jens Boveng

Tävling – Tresjölunken och Staktest

Jag har även sprungit en löptävling i Trehörningsjö (en inte allt för stor ort i Ångermanland) som heter Tresjölunken, det är en tävling där man springer 14 km i blandad terräng. Loppet gick ganska bra tycker jag men det var lite tufft då jag bara hade kört ett intervallpass innan loppet efter förkylningen, tiden var i alla fall bättre än förra året vilket känns bra!

Fokus inför Tresjölunken, mamma Maria syns i bakgrunden. Foto: Jens Boveng
Fokus inför Tresjölunken, mamma Maria syns i bakgrunden. Foto: Jens Boveng

Ett annat roligt A3 pass utfördes även det i Hägglunds gruppen där vi körde klassiskt staktest uppför Varvsberget i Övik, en sträcka på 2,8 km som är stundtals rätt brant om man så säger..  Även det här testet gick bra men det var väldigt jobbigt i både armar och mage!

Fjäll – Vålådalen och Salomon 27K

Framöver i sommar så har jag inte så mycket planerat förutom sommarjobb, träning samt en vecka i slutet av juli då jag ska åka till Vålådalen på ett litet träningsläger med massa träning och även fjälloppet Salomon 27K.

Fjällmaraton betyder sten och berg...
Salomon 27K, en del i Fjällmaraton veckan. 

Vi hörs efter Vålådalen!

/Lovisa

Share the post!

Lämna ett svar