En säsongsstart.. kanske inte den jag hoppats på, men ändå!
20 januari, 2019
0

Hej på er!

Nu har det gått ett bra tag sedan jag skrev någonting här så jag tänkte att det var dags att uppdatera lite igen. Det är faktiskt så att säsongen är i full gång och jag har redan hunnit avverkat två av fyra st Scandic Cuper.

Bruksvallsloppet

Jag inledde säsongen i Bruksvallarna, där körde jag ett distanslopp i klassisk stil och en sprint i fri stil. Premiären gick inte så bra som jag hade hoppats, både tung kropp och dåliga skidor gjorde att det blev ett mycket dåligt distanslopp. Sprinten gick lite bättre men inte så bra som jag ville. Efter Bruksvallarna åkte jag tillbaka till Sollefteå och började ladda om inför cup premiären som gick tre veckor senare.

Ok, det kanske inte gick som jag tänkt men ingen idé att sura! Foto: Jens Boveng

Scandic Cup – Boden

Den första cupen gick i Boden den 8:e till 9:onde december. Vi körde en sprint (klassiskt) på lördagen och en distans (fri stil) på söndagen, sprinten gick trögt och jag slutade som 20:e dam. Distansen gick något bättre, där slutade jag som 11:e dam med ynka tre sekunder upp till tionde platsen.

Från distansloppet i ett lite mörkt och dunkelt Boden (det är ju Norrland och december). Foto: Jens Boveng

Jullov

Efter cupen i Boden var det dags att åka tillbaka till Sollefteå för att gå dom två sista veckorna i skolan innan det efterlängtade jullovet kom. Den första delen av jullovet spenderade jag hemma i Ö-vik med min familj och släkt. De sista dagarna av lovet spenderade jag i Åsarna eftersom att den andra cupen för säsongen gick i Åsarna mellan den 4:e till 6:e januari.

Scandic Cup och JVM-test – Åsarna

På fredagen den 4:e körde vi en distans på 5 kilometer fri stil. Det var en ganska tuff bana med många branta backar. Loppet gick helt okej för mig och jag slutade på en 13:onde plats, hade dock hoppats på en topp tio placering. På lördagen körde vi ett JVM-test, 10 kilometer klassisk masstart på en väldigt tuff 10 kilometers bana. Tyvärr slutade loppet inte alls som jag hade tänkt mig.. Precis innan starten gick så kom det två rejäla regnskurar, dessa regnskurar ställde till det väldigt mycket för mig eller rättare sagt mina skidor, detta då det visade sig att den valla jag hade under skidorna inte alls fungerade ihop med regn. Mina skidor gled väldigt dåligt det gick väldigt väldigt trögt samt sög otroligt mycket, trots detta så kämpade jag mig runt och tog mig i mål.

Konfronterar eländet genom att ”bjuda på” ett foto från JVM-testet i Åsarna. Foto: Jens Boveng

På söndagen körde vi en klassisk sprint, jag tog mig vidare från prologen men åkte sedan ut i kvartsfinalen. Lördagens lopp hade satt sina spår i benen och jag hade ingen kraft eller fart. Efter cupen i Åsarna for jag tillbaka till Sollefteå för skolstart igen.

Hanna Jonsson, jag och Elsa Forsberg, många år och många lopp i Ångermanland mot varandra, nu i samma klubb och nöjda efter genomförd sprint i Åsarna! Foto: Jens Boveng

Vad händer nu?

Just nu är jag inne i en period med lite mer träning där jag hoppas på att kunna slipa till formen inför nästa cup som är i Hudiksvall den 16:e-17:e februari. Under denna träningsperiod har jag även passat på att tävla i några mindre tävlingar för att hålla tävlandet uppe. Förra helgen var jag i Härnösand och deltog i BIK skidspel och denna helgen har jag varit och tävlat i Graninge.

Full fart i Bondsjöhöjden, bra A3 pass till träningsdagboken. 🙂 ! Foto: Jens Boveng
Maja Petersson, jag samt Hugo Eriksson efter ännu ett träningspass i tävlingsfart, denna gång i Graninge. Foto: Jens Boveng

Vi ses!

Share the post!

Lämna ett svar