Augusti med Hägglunds SK Ski Team på högvarv!
21 augusti, 2017
0

Hej!

Idag måndag (21/8) förmiddag åker jag tillbaka till Sollefteå, så jag tänkte passa på att skriva lite här innan skolan börjar på onsdag igen. Det som har hänt sedan jag skrev här senast är att vi juniorer och seniorer från Hägglunds bland annat har haft vårat hemmaläger som jag skrev om i senaste inlägget.

Hägglunds SK Ski Team – Hemmaläger

Hemmalägret började på söndag 6:e augusti i Fanbyviken hemma hos familjen Eriksson (Hugo, Sara och Björn mfl.). Vi samlades på förmiddagen innan vi startade upp första passet som var ett multipass, vi började med cirka 1 mils löpning innan vi bytte till klassiska rullskidor i dryga två mil på asfalterade ”byvägar”.

Hugo, jag och Alexander under förmiddagens löppass. Foto: Jens Boveng
Hugo, jag och Alexander under förmiddagens löppass. Foto: Jens Boveng

Senare på eftermiddagen körde vi ännu ett multipass, som bestod utav paddling och löpning eller cykling. Eftersom vi var så pass många var vi tvungna att dela in oss i två grupper där ena gruppen började att paddla kajak medans den andra gruppen började med antingen löpning eller cykling. Min grupp som bestod av mig, Alexander, Hugo, Linda och Isak började med att paddla kajak.

Förberedelser inför paddling, Isak jag och Alexander får hjälp av Hugo (som är proffs på kajak!). Foto: Jens Boveng
Förberedelser inför paddling, Isak jag och Alexander får hjälp av Hugo (som är proffs på kajak!). Foto: Jens Boveng

Jag paddlade tillsammans med Alexander i en dubbelkajak (K2) medans Isak, Hugo och Linda paddlade i vanliga ”singelkajaker (K1)”. Det var första gången jag testade att paddla kajak så det var lite ovant i början och jag var nästan helt säker på att jag och Alexander skulle tippa i, men det gick bra och vi klarade oss från att ramla i!

-"Snälla Björn, jag vill inte bli blöt, låt den inte tippa!" Foto: Jens Boveng
-”Snälla Björn, jag vill inte bli blöt, låt den inte tippa!” Foto: Jens Boveng

Andra dagen på hemmalägret tillbringades på Skyttis i Örnsköldsvik. På förmiddagen körde vi ett tufft intervallpass på löparbanan och på eftermiddagen körde vi ett lugnt rullskidpass på rullskidbanan. Hemmalägret blev riktigt lyckat!

Isak, Hugo, Adrian, Alexander och jag kör intervaller på bana. Idag var det sol och varmt.. Foto: Jens Boveng
Isak, Hugo, Adrian, Alexander och jag kör intervaller på bana. Idag var det sol och varmt.. Foto: Jens Boveng

 

Stand Up Paddling – SUP

Den 15 augusti hade vi seniorer och juniorer i Hägglunds återigen ett gemensamt träningspass, denna gången skulle vi testa på en ny tränings sort för oss alla, nämligen ‘’stå upp paddling’’! Vi samlades i Själevad vid Kärringbergets badplats där Magnus ifrån Höga Kusten Surf ställde upp och höll i ett stå upp paddlings pass med oss. Jag var lite rädd innan passet över att det skulle vara väldigt vingligt och svårt att hålla balansen och paddla men när man väl kom ut i vattnet och upp på brädan så var det absolut inga problem utan det var verkligen jätteroligt! Efter att min grupp som bestod utav mig, Alexander, Hugo och Linda hade paddlat i ca 45 minuter så var det andra gruppen alltså Emma, Adrian, Elins och Pontus tur att paddla.  När min grupp hade paddlat klart så drog jag Hugo och Alexander ut på en löptur för att avsluta även detta ”multipass”.

Må det "bära eller brista", dags att sjösätta brädan. Jag, Magnus från Höga Kusten Surf i bakgrunden samt Alexander kliver i.. Foto: Jens Boveng
Må det ”bära eller brista”, dags att sjösätta brädan. Jag, Magnus från Höga Kusten Surf i bakgrunden samt Alexander kliver i.. Foto: Jens Boveng
Dags att avsluta SUP, jag på väg in och solen på väg ned, tjusigt! Foto: Jens Boveng
Dags att avsluta SUP, jag på väg in och solen på väg ned, tjusigt! Foto: Jens Boveng

Sprint, Varggropens Gokartbana

I lördags (19:e augusti) så hade vi ännu ett gemensamt träningspass, denna gången var vi på gokartbanan som finns vid Skyttis och där körde vi ett intervallpass. Vi började med att köra en prolog där man körde två varv på gokartbanan, ca 1200 meter och efter det körde vi olika ”sprintheat” mot varandra och det blev ett mycket bra intervallpass.

Sprintprolog, starten har gått, nu laddar vi (jag..). Foto: Jens Boveng
Sprintprolog, starten har gått, nu laddar vi (jag..). Foto: Jens Boveng

 

Jag, Alexander, Pontus och Viktor Wallberg i sprintheat. Foto: Jens Boveng
Jag, Alexander, Pontus Vikström och Viktor Wallberg i sprintheat, i bakgrunden syns Elin Wickberg. Foto: Jens Boveng

Sommarlov, snabbt kan det gå!

Mitt sommarlov har varit bra trots att det har gått väldigt fort och att vädret har varit lite sämre än önskat, men nu ser jag fram emot att komma tillbaka till Sollefteå och skidgymnasiet och att få träna tillsammans med alla skidgymnasieelever igen! 🙂

 

/Lovisa

Share the post!

Lämna ett svar